Lyijyttömien luotien tulevaisuus on täällä

Maailmanlaajuisesti kuuluisista kivääreistä ja laadukkaista patruunoistaan tunnettu Sako nostaa lyijyttömien luotien keskustelun uudelle tasolle. Puhtaasta kuparista valmistettu lyijytön SAKO Blade on varustettu terminaaliballistisella Blade-kärjellä, joka yhdessä 5-vaiheisen laajenemisrakenteen kanssa avaa luodin pienemmälläkin laajentavalla kuormituksella (pidemmät ampumamatkat, pienempi riista) huolehtien toimivuudesta myös kovanopeuksisissa suurriistariistaosumissa. Viimeisimpänä täydennyksenä suosittuun POWERHEAD-sarjaan, SAKO BLADE tuo seuraavia edistyksellisiä ominaisuuksia.

PUHDAS KUPARIMATERIAALI

Seostamaton, puhdas kupari tarjoaa erinomaisen toiminnan luodin terminaaliballistiikkaan sen hyvien sitkeys-lujuusominaisuuksien johdosta. Verrattuna lujempiin kuparin seosmateriaaleihin, puhdas kupari tarjoaa paremman luodin avautumis-/muokkautumiskyvyn, joka nousee eduksi erityisesti pidemmillä ampumamatkoilla, jolloin lyijytön vaihtoehto ei ole kompromissi vaativammassakaan käytössä.

PARANNETTU LUODIN LAAJENEMISREAKTIO

Kuparin ollessa lyijyä selkeästi vahvempaa materiaalia, olemme Sakolla huomanneet erään moniin lyijyttömiin vaihtoehtoihin liittyvän heikkouden: pitkittynyt luodin avautumisviive kriittisellä osumishetkellä. Yksilöllisellä, kolmiteräisellä Blade-kärjellä yhdessä reaktioviisteen ja optimoidun seinämävahvuuden kanssa pyrimme minimoimaan tämän luodin avatumisviiveen – puhumme parannetusta luodin laajenemisreaktiosta. 5-vaiheisen laajenemisrakenteen avulla luodille saavutetaan erinomainen toiminta kattavalla toiminta-alueella: lyhyestä pidempiin ampumaetäisyyksiin, pienemmistä eläimistä suurriistaan ja tämä kaikki ilman kompromisseja lentoballistiikkaan.

KILPATASON TARKKUUS

Kilpaluodeille tunnuksunomainen tarkkuus on saatu aikaa SAKO BLADEen hyödyntämällä korkeatasoista valmistusosaamista. Huippumodernit valmistustekniikat nostavat tarkkuuden ja tasalaatuisuuden kokonaan uudelle tasolle tehden SAKO BLADEsta yhden markkinoiden tarkimmista luodeista materiaaliin katsomatta.

100 VUOTTA PATRUUNAOSAAMISTA

Sako Oy on yksi harvoista valmistajista, joka tarjoaa korkealaatuisia ratkaisuja metsästäjien, ampumaharrastajien ja kilpailijoiden tarpeisiin niin kivääri- kuin patruunatuotteissa. Ainutlaatuinen yhdistelmä valmistus- ja tuotekehitysosaamista sekä täsmällisiä testausprosesseja johtavat vertaansa vailla olevaan patruunoiden tasalaatuisuuteen, jolloin Sako-patruunoiden toimintaan voi luottaa myös haastavammissa tilanteissa.

“Pidän BLADEa epäröimättä yhtenä Sako-patruunoiden tuotekehityksen kohokohtana. Olemme käyttäneet merkittävän määrän aikaa ja resursseja erityyppisten lyijyttömien luotien testaamiseen, mukaan lukien ei-omavalmisteisten. Tämän tarkoituksena on ollut ymmärtää ja tunnistaa näiden kovempien vaihtoehtoisten ratkaisujen heikkoudet, jotta pystymme keskittymään heikkouksien voittamiseen. BLADEn suunnittelun yhtenä pääasiallisena suunnittelun lähtökohtana on ollut ns. laajenemisreaktion parantaminen, eli luodin luodin avautusmisnopeuden parantaminen kriittisillä ensimmäisillä hetkillä, kun luoti osuu kohteeseen. Tämä on erityisen tärkeää metsästettässä kevyempirakenteista riistaa tai ammuttaessa pidemmiltä matkoilta – pääsääntöisesti tilanteissa, joissa luotia laajentava kokonaiskuormitus on matalampi. BLADEn yksilöllisen rakenteen ansiosta olemme samalla innoissamme että ylpeitä sen suorituskyvystä ja vieläpä, niin että luodin lentoballistiikka pysyy erinomaisena” mainitsee Sako-patruunoiden liiketoimintajohtaja Aki Suvilahti.

 “Samalla BLADE-luodin lanseeraus tarkoittaa uuden aikakauden alkua Sako-patruunoille. Olemme hyvin innoissamme mahdollisuudesta olla innovaatioiden ja uusien tuotteiden kehittämisen eturintamassa tarjoten tulevaisuudessa mielenkiintoisia ratkaisuja metsästäjille, urheiluampujille ja tottakai ampumaharrastajille.“ Suvilahti päättää.

Lanseerauksen yhteydessä Sako BLADE tulee saataville kaliipereissa: 308 Win (10.5g / 162gr) sekä 30-06 Spring ja 300 Win Mag (11.0g/170gr).