Historiallinen ensimmäinen Sako Finn Five Challenge -loppukilpailu ammuttiin Sakolla

Kuluva vuosi on Sakon 100-vuotisjuhlavuosi. Sen kunniaksi järjestimme yhdessä SimWay Hunt- metsästyssimulaattorivalmistajan ja viiden Sakon jälleenmyyjäliikkeen kanssa Sako Finn Five -simulaattoriammuntakilpailun.

Sako Finn Five -nimen on ideoinut Sakon tuotekehitysjohtaja Kari Kuparinen ja hän sai nimeen inspiraation Afrikan riistaa kuvaavasta termistä Big Five. Sako Finn Five:n lajeina ovat suomalaiset arvostetut riistalajit: metso, valkohäntäpeura, karhu, hirvi ja villisika.

Sakon tuotekehitysjohtaja Kari Kuparinen on ideoinut Sako Finn Five -kilpailun yhdessä Simway Huntin kanssa.

Kilpailuun osallistui menneen kesän aikana noin 300 henkilöä. Osakilpailupaikat olivat Ruoto Megastore Tuusulassa, Metsovaruste Forssassa, Suomen Ase ja Retkeily Loimaalla, Kurren Erä ja Kalastus Vaasassa sekä Eräjuva Juvalla. Osakilpailujen voittajat pääsivät taistelemaan voitosta Sakon pääkonttorissa Riihimäellä järjestettyyn finaaliin, jossa nähtiin Sami Kallinen, Aatu Penttilä, Eetu Kallioinen, Teemu Sallinen ja Nicklas Peltola.

Sako Finn Five -kilpailun ammunta suoritettiin SimWay Hunt -simulaattorilla laserpatruunan avulla. Niin osakilpailuissa kuin finaalissa ammuttiin Sako S20 Hunter -kiväärillä.

Olympiatasolla skeetissa kilpailevan haulikkoampuja Eetu Kallioisen tyylinäyte kiväärillä.

Finaalissa ammuttiin kaikki viisi riistalajia ja kolme kierrosta. Voittajaksi tiensä selvitti kirkkonummelainen Sami Kallinen. Pääpalkintona oli vuonna 2020 lanseerattu ja maailmalla erinomaisen vastaanoton saanut Sako S20 Hunter -hybridikivääri. Lämpimät onnittelut Samille järjestäjien ja sakolaisten puolesta!

- Hermojen hallinta meni osaltani hyvin, mutta olihan tämä yllättävän jännittävä tilaisuus ampua, vaikka harrastan kilpa-ammuntaa. Kiitokseni myös kaikille kanssakilpailijoille, totesi Sami finaalin ratkettua.

Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen ojensi kilpailun voittajalle Sami Kalliselle upean pääpalkinnon - Sako S20 Hunter -hybridikiväärin.

Loppukilpailun tulokset:

  • Sami Kallinen, 1408 pistettä  
  • Nicklas Peltola, 1310 pistettä  
  • Eetu Kallioinen, 1298 pistettä  
  • Aatu Penttilä, 1192 pistettä
  • Teemu Sallinen, 1100 pistettä

Raimo Karjalainen (Sako), Jukka Ketola (Sako), Nicklas Peltola, Eetu Kallioinen, Sami Kallinen, Teemu Sallinen, Aatu Penttilä, Jussi Ylinen (Simway Hunt), Kari Kuparinen (Sako)

Nicklas Peltola

Aatu Penttilä ja hirvet.

Teemu Sallisella tähtäimessä vuorostaan villisiat.